سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کاربرد انرژی هستهای در بخش کشاورزی چیست؟

 

یک فیزیکدان گفت: با استفاده ار انرژی هسته‌ای در کشاورزی بازدهی محصولات افزایش می‌یابد.

 

احسان توابی، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، افزود: انرژی هسته‌ای جزو انرژی‌های پاک محسوب می‌شود که می‌تواند کمبود و یا خلاء سوخت‌های فسیلی را جبران کند و بازدهی بیشتری نسبت به سایر انرژی‌های موجود در جهان دارد و تنها حالتی در کره زمین است که به طور مستقیم می‌توان در آن ماده را به انرژی تبدیل کرد.

 

کا افزود: این علم در دهه‌های 50 و 60 میلادی در بلوک قدرتمند شرق و غرب جهان تولید شد و در ایران نیز از حدود 20 سال قبل دست‌یابی به این علم آغاز شده و اکنون ایران به فناوری‌های این علم دست یافته است.

 

این مدرس دانشگاه در رابطه با کاربرد انرژی هسته‌ای در کشاورزی، خاطرنشان کرد: کاربرد دانش هسته‌ای در بخش کشاورزی و منابع‌طبیعی به سال 1946 باز می‌گردد. در این سال سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (FAO) با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) پیمانی را با هدف افزایش تولید محصولات کشاورزی منعقد کرد. سابقه کاربرد دانش هسته‌ای در تحقیقات کشاورزی در کشور‌های پیشرفته به بیش از نیم قرن و در کشورهایی همچون هند و پاکستان به 30 سال پیش برمی‌گردد.

 

وی ادامه داد: در واقع با بهره‌گیری از فناوری هسته‌ای این امکان فراهم می‌شود که بتوانیم هم کیفیت محصولات تولیدی و هم میزان محصول را افزایش دهیم. افزون بر این، بروز برخی مخاطرات در این عرصه از جمله آفت‌زدگی و ایراد ژنتیکی نیز با استفاده از این فناوری به حداقل می‌رسد.

 

توابی با بیان اینکه با استفاده از انرژی هسته‌ای در کشاورزی می‌توان از محیط زیست حفاظت کرد، ادامه داد: با استفاده از این انرژی می‌توان مانع از آسیب به محیط زیست شد. به‌عنوان نمونه در بخش کوددهی به گیاهان و محصولات کشاورزی می‌توان با نشان‌دار کردن یک کود به چگونگی جذب آن پی برد. کنترل حشرات و آفات با پرتوهای هسته‌ای، جلوگیری از جوانه زدن برخی محصولات مانند پیاز و سیب‌زمینی با استفاده از اشعه گاما، افزایش طول عمر محصولات کشاورزی و امکان انبار کردن طولانی مدت محصولاتی مانند انواع میوه از دیگر مزایای قابل ذکر در این عرصه است.

منبع:isna.ir